2013 mü? Ne çabuk!

Şu yıl sonları yaklaştığında bende içten içe bir kaşıntı başlıyor. Tamam anlıyorum, zaman gerekli; gerekliymiş ki zamanında bulmuşlar. Niye geriliyorum, alt tarafı yeni bir yıl değil mi? Geriliyorum çünkü yadsıyamadığım bir beklentiye giriyorum, sonra hemen bir geçmiş yıl muhakemesi ekleyiveriyorum ardına; sıkıntı basıyor beni. Bunu ben yapmadım, sıyıramıyorum ki kendimi toplumdan, herkes yapıyor, ben de etkileniyorum, ne yapayım! Yazık bana! Ocak’a mı girdik şimdi? Hayda! Esiriyiz zamanın, sıyrılamıyorum bu histen, özellikle böyle yılbaşlarında; yılbaşlarına bir ay kala ya da yılbaşlarından 1 ay filan sonra. Halbuki aradaki aylara bak. Suçu yok, günahı yok, ne yapsınlar onlar!

Beklenti Beklendi, Geldi İçime PinekleNdi

Bu beklenti var ya bu! Karşıma alıp onu, yakasından tutup “Arkadaş nedir bu üstüme geldiğin, bir git!” demek istiyorum. İstiyorum yahu! Aniden Rafet El Roman’ın suratını büzerek söylediği şarkı yankılanıyor kulaklarımda.
“Elimdeee değil, halaaa istiyoruum!”

Evet baylar bayanlar, neler yaptınız 2012’de, neler bekliyorsunuz 2013’ten?

Bu sabah televizyon kuşağı klişeleri yerleşti beynime. Kirlendim dostlar.

Mesela şöyle efendime söyleyeyim: Öğrenciler sınıfını geçecek, işsizler iş bulacak, projeler tamamlanacak, projelere yenileri eklenecek, o uzun süredir yapmak istediğin ama askıya aldığın şey yapılacak, daha çok dinlenilecek, daha sık seyahate çıkılacak, bir sevgili bulunacak, o ev alınacak, taksitler ödenecek, eşe daha özenli davranılacak, çocuklarla kaliteli vakit geçirilecek, sevdiklerinle daha sık vakit geçirilecek, biraz daha bencil olunacak, biraz daha hoşgörüşü olunacak; bir ton şey…
Şunu da hatırlatmalıyım bu arada, henüz bu yazıyı kaleme alırken daha yılbaşına girmiş değiliz, hatta kıyametin muhtemel kopma tarihi olan aralığın 21’i bile gelmedi daha, yani bırakalım yılbaşının nasıl geçeceğini bilmeyi, daha hayatta olacak mıyız onu bile bilmiyoruz; astrologlar ve Mayalılar dışında tabii (!)
Şimdi güzel okuyucu, sağlığın için, derin bir nefes al ve kendini ferah tutmaya gayret et. Beklenti mevzubahis olduğunda da, yadsınamaz olduğunu kabul et ve onun esiri olma. (Bu köşeyazarı tavsiye verme klişelerini yerine getirmek de ayrı güzel (!), insan kendine mani olamıyor, gerçekten)

Geçmiş Yıl Muhakemesi, pardon Mukavemeti

Kendimizle gurur duyalım öncelikle! 1 yıl daha paylaştık, geçirdik… 2012 leri harika olanlar, umarım 2013 daha da güzel olur sizin için. Ama benim gibi 2012 leri iç güveysinden hallice olanlar, aldanmayın 2013 daha güzel olacak diyenlere. Tabii ki berbat geçecek demiyorum ama lütfen “sevgili koçlar 2012 sizin için çok zor geçti ama bunların hepsi geride kaldı 2013’te mükemmelliklerden mükemmelliklere koşacaksınız” benzeri şeyler söylediklerinde, lütfen içinizde demlemeyin bu tip cümleleri.
Asgari bir mutluluk seviyeniz olsun, olaylar, yıllar, insanlar bile çok oynatamasın o seviyeyi. Siz siz olun, mutluluğunuza sahip çıkın. Benim 2013’ten ve takip edecek olan her yıldan dileğim budur, o gücü içinizde hep hissetmeniz dileğiyle.